2013. szept. 16.

Így készült (tutorial) - "Függőség"

E blog indulásakor sok ilyen oktató jellegű képes leírást akartam megosztani, aztán idő híján nem jött össze...

A tavalyi versenyre kaptam ezekre a ruhákra is felkérést (Függőség - a táncprodukció címe), vagyis már kész tervrajz alapján kellett agyalnom a megvalósításon. Szóval nem az én ötletem a fazon. :)
 (Bonyolultabban már nem is fogalmazhatnék...)


 Az elgondolás az volt, hogy fekete ruhából egy pillanat alatt öltözzenek át 6 + 1 színű másféle cuccba. Le lehessen gombolni-kapcsozni valahogy a feketét, ami alá fel lenne gyűrve (elrejtve) a színes rész lebomlásra készen. De a színes ruha legyen olyan, mintha szabálytalanul ki lenne karmolva-hasogatva az anyag. Huhh... agyalás beindult. :) Igazából nem bonyolult elképzelés, de mégis meggyűlt vele a bajom. Pont hasadékok miatt. 
Ugye ha nagyon passzosra hagyom (elasztikus anyag lévén ez amúgy természetes is), akkor nem lehet egyetlen mozdulattal lazán leráncigálni a színes ruhát. Ha meg picikét is "kényelmesre", könnyen mozdíthatóra (ahogy történt első nekifutásra), akkor a hasadékok következtében lógott az egész, mintha szét akarna esni, elvesztette a formáját is, nagyon ronda volt. És az alsó felhasogatott szoknyarész csíkjai is össze-vissza átbújtak volna a hasadékokon. Szóval ez itt meghalt, de azért megmutattam... hisz ez volt a felkérés szerinti verzió. 
Ez így vállfán nem is olyan szörnyű, mint felvéve volt. :)

 Na mit lehet tenni, be kellett zárni a vágott karmolásokat... és ez volt a nem semmi meló...! Aztán rávarázsolni a "mintha" karmolásokat feketéből, hogy látványilag stimmeljen az eredeti elképzelés. 

1. Először a színes elasztikus felsőrész fonák oldalára freezer papírt vasaltam, ami szépen fixálja az anyagot, megakadályozza, hogy a varrótalp elnyújtsa. Ez a legfontosabb alap a munkához.

2. Hála a patchwork (foltvarrós) múltamnak, előszedtem a vágólapot, körkést és a fekete elasztikus maradékokból kiszabtam a hasadékokat.

3. Többlépéses cikk-cakköltéssel bezártam a hasadékokat az anyag színén. 
A felvasalt papírral együtt természetesen. :) 


4. A kis fekete hasadékokat  egyenes öltéssel varrtam fel. Ez volt a legnehezebb, leglassabb munkafolyamat, mivel a színes alap ugyan fixálva volt, de a fekete csíkocskák elnyúl(hat)tak. Folyton igazgatni kellett.
5. Így nézett ki a fonák oldal a hasadékcsíkok felvarrása után. 
A neheze ezzel megvolt :)


6. A géptű által perforálódott papírt le kellett tépkedni. 
Hát mit mondjak, ez se ment valami gyorsan...:)


7. ...és ilyen lett papír nélkül
8. Rengeteg idő árán jutottam el e kép elkészítéséig: 


Együtt a 6 szín a lányoknak, már szoknyarésszel is kiegészítve és az 1 fehér fiú felső, ami természetesen csak egy amolyan atlétaféle. 

Így indult a tánc feketében...


 ...majd az átalakulás...

...és az összekarmolt színek. :)3 megjegyzés:

شركة ضي الرحمن írta...

شركة مكافحة حشرات بالدمام

احمد عبد العزيز írta...

لدينا احدث المعدات العالميه لكشف التسربات بدقه عاليه ويرعه عاليه
شركة كشف تسربات المياه بجازان
شركتنا تعد ممن افضل الشركات في هذا المجال هو مجال التسليك
شركة تسليك مجارى بجازان

على جمال írta...


تنظيف الموكيت بالرياض
تهتم بعمليات التنظيف وغيرها فالهدف الاول هو راحة العملاء و اكتساب ثقتهم مهما تكلف الامر مع ضمان جودة الخدمات المقدمه و سرعة انجازها بكل سهوله.شركة تنظيف سجاد بالرياض,شركةغسيل سجاد بالرياض,شركة تنظيف السجاد والموكيت بالرياض
شركة تنظيف كنب بالرياض
تسليك مجارى بالرياضlevel
افضل شركة تسليك مجارى بالرياض