2011. márc. 26.

Sárkányból tündér

Ez a második átváltozós táncruhám.
Olyan a koreográfia, hogy pár másodperc alatt alakul át a táncos egy másik figurává. Nincs lehetőség gombolkozni, cipzározni, szokásos módon kibújni belőle, csak le kell dobni a felső jelmez darabjait villámgyorsan.

/ Az első ez volt.
Itt (is) látható a készítés menete közelebbről. /
Ám most ezt nem teljes egészében én készítettem, mint az előzőt.
Adott volt egy sötétkék-fekete ujjatlan plüss overall, ezt kellett hosszú ujjakkal kiegészíteni. Ez a sárkány és a tündér alap ruhadarabja is.
A sárkány szárnyait és fejdíszét Pesten készíttették, ezek anyagából már csak a nadrág elkészítése maradt nekem feladatként.
Átkötős fazonra gondoltam rögtön, ami oldalt nyitott, de mégis teljesen fed, mert ugye szó nem lehet róla, hogy majd letolja és kibújik belőle. :) Ezt elől-hátul tépőzárral láttam el, alja gumis, hogy valami formája legyen. Olyan bőre hagytam, amennyit csak engedett az anyag szélessége, mert alá kellett férnie a szoknyácskának is még.
A tündérszoknyát többféle kék és fehér organzából, szaténból szabtam. Az elképzelésem valami színátmenetes hatás volt, így hát képes voltam ezt 48 részből összevarrni! :)
Alsószoknyával tettem dúsabbá később.

Nem akartam, hogy nagyon elvágólagosan elkülönüljön a szoknya az overalltól, mintha soha semmi közük nem lett volna egymáshoz. Ezért hasonló színű csillogó anyagból készítettem még szirmokat rá, ami szerintem elég jellegzetesen tündéres módi.
Így már jobban összeolvadt az alap plüssholmival.

A kislány anyukája végül feldobta még a ruhát jónéhány Swarovski strasszal is. :)
Photobucket